fredag, september 15, 2006

Slutet i Slutdebatten

Jag har mycket svårt att se annat än att kvällens TV-debatt innebar slutet på eran Persson för svensk socialdemokrati.

På måndag kommer han att gå till talmannen och begära avsked som statsminister, även om han kommer att ombedas att sitta kvar intill dess att den nya riksdagen samlats och en ny regering kunnat bildas.

Och det kommer inte att dröja länge innan han kommer att ändra tidigare besked och träda tillbaka också som partiordförande.

I kväll var han rätt trött, trist och tråkig. Hans attacker fungerade inte. Han gav snarast ett passivt och uppgivet intryck. Möjligen fanns det lite av vision och passion när han talade om klimatfrågan - vackert så! - men i övrigt inte alls.

Vänsterkoalitionens debattör var i stället Lars Ohly.

Och alliansen väl samspelt. Maud Olofsson och Göran Hägglund mer offensiva. Fredrik Reinfeldt lagledaren med ett par briljanta drag mot Persson. Leijonborg tydligt tillbaka.

Attacken mot vänstern med anledning av att anmälda våldtäkter ökat med 45% kan man möjligen diskutera sakinnehållet i, men vänsterkoalitionen såg alldeles groggy ut. Man riktigt hörde hur domaren höll på att räkna ut...

I morgon drar jag mitt ytterligare lilla strå till stacken i Täby Centrum. Och det var förvisso ett bra möte i Strängnäs tidigare i dag.