torsdag, augusti 24, 2006

Business En Icke-Affär

Det är bra att media håller ett vakande höga på politiker som annars skulle kunna ha en tendens att sätta sig på lite för höga hästar.

När t ex Aftonbladet kunde visa hur den numera semestrande med föga sanningssägande statssekreteraren i statsrådsberedningen Lars Danielsson flög världen runt i dyra regeringsplanet till kostnader som fick kungahuset och regeringen i övrigt att framstå som liftare var det en skandal.

Men nu försöker Expressen göra affär av att statsrådet Mona Sahlin åkt business class över Atlanten.

Jag tycker att det är självklart att statsråd skall åka business class. I grunden företräder de Sverige, och förväntas dessutom arbeta.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Även föredetta statsråd bör åka business. Det är sveriges anseende det handlar om.
I vilket annat land kan man förvänta sig att se tidigare regeringsmedlemmar tränga in sig i apklass?

11:36  
Blogger Johan Selander said...

Man kan fundera över denna kommentar. Antingen kommer den från en person som anser sig höra till samma elit som statsråden. Naturligtvis oberoende av demokratiska val. En gång elit, alltid elit. På samma oföränderliga sätt som aporna förblir apor.

Eller också är det en intelligent kommentar, som just syftar till att påvisa att eliten inte ens kan föreställa sig att beblandas med aporna. I så fall ett exempel på ironi.

Med tanke på ironins tynande tillvaro i det svenska politiska landskapet är tolkning nummer ett mer sannolik.

Den mest sannolika tolkningen är emellertid mer prosaisk. Vi har antagligen framför oss ett exempel på en svensk ryggmärgsreaktion. En fnysning utan djupare eftertanke från borgerlighetens grundare vaneskikt. Som dessutom glömt eller inte bryr sig om att Sverige stavas med versalt S.

Sveriges anseende... Suck.

22:16  
Blogger Anders Lundblad said...

Att Mona Sahlin och andra statsråd åker business class borde var en självklarhet men i Sverige kan det faktiskt blåsas upp till ngt som liknar en skandal. Skälet til det är förstås socialdemokraternas egna eviga moraliserande och fördömande av människor med mer pengar än genomsnittet.

01:10  

Skicka en kommentar

<< Home