torsdag, augusti 24, 2006

Viktiga Berlin

I dag noterar jag att Fredrik Reinfeldt ger sig iväg till Berlin fõr att träffa förbundskansler Angela Merkel.

Alldeles utomordentligt. Det är viktigt att ledande svenska politiker har goda förbindelser med Europas ledande kollegor.

Och just nu är nog Angela Merkel i topp på den listan.

Tony Blair kommer snart att lämna in, och i Frankrike blir det också skiften nästa år.

Men den stora koalitionen i Berlin sitter kvar tills 2009 - och är därmed Sverige kanske viktigaste samtalspartner i Europa. Inte minst är Berlin viktigt mot bakgrund av att Tyskland vid årsskiftet tar över ordförandeskapet i EU från Finland.

Så några timmar i Berlin är väl använd tid också mitt i en hektisk och viktig svensk valrölse.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Och enligt Mats Engström på Europabloggen var detta möte mellan Reinfeldt och Merkel ett rent fiasko, slöseri med tid. Allt är så subjektivt i valrörelsen, man väljer helt enkelt vem och vad man tror på mest och sen får man köra på den linjen och hålla för öronen för det andra. I slutändan handlar allt bara om argumentation och retorik och alldeles för lite om grundvärderingar.

13:54  
Anonymous Anonym said...

Och Mats Engström är socialdemokrat så hans utspel behöver vi inte lyssna för mycket på.
Mötet i Tyskland var en mycket bra grej och ett jättebra initiativ ifall Reinfeldt får åka på eu-toppmöte under de kommande 4 åren.
Angela Merkel är nog ändå den som han kommer ha mest kontakt med. Tony Blair slutar snart och lämnar förmodligen över till Gordon Brown. Jag räknar iskallt med att Reinfeldts partivän David Cameron blir englands premiärminister 2009.
Och Chrirac slutar i Frankrike så där kan man gott vänta till nästa år innan någon större kontakt etableras.
Skulle gärna se att Reinfeldt träffade finlands statsminister också för att förbereda sig ifall det blir han som får åka på eu-toppmötet i höst.

16:44  
Anonymous Anonym said...

vad jag letade efter, tack

12:06  

Skicka en kommentar

<< Home