onsdag, september 06, 2006

Besked från Peter Eriksson

Tja, det kommer nog att ta sin tid innan denna valrörelse åter finner sin form.

Annars borde diskussionen ha handlat om Peter Erikssons mycket klara besked i TV i går kväll om att miljöpartiet inte tänker tolerera en socialdemokratisk minoritetsregering.

Det är ett konkret besked om att vi riskerar en rejäl regeringsröra om vänsterkoalitionen skulle vinna valet. Och ur den röran kommer med betydande sannolikhet komma en rödgrön koalitionsregering.

Men vilken energipolitik, Europapolitik, tillväxtpolitik, skattepolitik, skolpolitik eller försvarspolitik - bara för att ta några exempel ur högen - en sådan regering skulle föra vet vi praktiskt taget ingenting alls om.

Själv skall jag efter att först ha hållit anförande på en konferens i Stockholm om riskkapitalfrågor försvinna i riktning Oslo ett tag.

Jag missar ett dygn av folkparticentrerat tumult. Möjligen kommer kvällens TV-debatt mellan Fredrik Reinfeldt och Göran Persson att lyckas att föra tillbaka fokus i debatten till några av sakfrågorna.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Ja den tv-debatten ska bli intressant och följa.
Och det hänger nog nu på Fredrik Reinfeldt huruvida den här valrörelsen ska kunna bli en valrörelse igen.
För varken Göran Persson eller tv:s programledare lär vara särskilt angelägna att diskutera arbetslöshet och sysselslättning i kvällens debatt.

14:13  

Skicka en kommentar

<< Home