fredag, september 01, 2006

Förnyaren Maud

I gårdagkvällens TV-utfrågning framstod Maud Olofsson faktiskt som lite av alliansens förnyare och förändrare.

Hon talade om företagande på ett sätt som borde höras oftare, och vågade frimodigt ifrrågasätta socialdemokratiska kärndoktriner om arbetsrätt, arbetskraft från andra länder eller centralstyrning av landet. Hon talade om vikten av att med en ny politik frigöra den slumrande privata tjänstesektorn.

Det är bara att hoppas att både Lars Leijonborg och Fredrik Reinfeldt kommer att kunna visa samma frimodighet när de skall frågas ut.

Det är i viljan och förmågan att förnya och förändra gammal politik - inte minst på dessa områden - som nyckeln till framgång för en kommande alliansregering ligger.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Med tanke på hur media rapporterar från valbevakning är det ett under att Alliansen syns i opinionsundersökningarna alls. Rapport sammanfattade utfrågningen med att Maud vill "försämra" för ungdomar. På redaktionell plats i Expressen skriver tidningens "politiska kommentator": - Jag tycker att det är problem att [utfrågarna] inte borrar vidare ibland, exempelvis i arbetsmarknadsavsnittet. [...]
- De släpper för snabbt, för här tänker centern gammalt, det vore att gå tillbaka till tiden före den solidariska politiken. Det innebär att grunden för strukturrationalisering är borta.

10:14  
Anonymous Anonym said...

Jag har redan rostat (utlandssvensk), men jag maste saga att det faktiskt ar Maud Olofsson och Centerpartiet som faktiskt driver de viktigaste fragorna, och faktiskt vill astadkomma forandringar och forbattringar for Sverige. Jag angrar min rost lite grann, aven om den var for alliansen. Haller hon hart pa dessa fragor kan hon rakna med min rost i nasta val.

19:25  
Anonymous Anonym said...

Ett tips till Rikard: om du ångrar du röst kan du alltid rösta igen. Det är alltid den sista rösten som räknas...:-) Och Maud blir väldigt glad för just din röst!

22:25  

Skicka en kommentar

<< Home