måndag, september 04, 2006

Internet och Sårbarhet

Eftersom jag sitter här med SJ:s mycket nöjde styrelseordförande Ulf Adelsohn måwste jag rapportera att det numera finns trådlöst Internet som dessutom fungerar på X2000-tågen.

Alls icke dåligt. Världen går framåt.

Dagen efter utfrågningen av Fredrik Reinfeldt i TV verkar annars att komma att domineras av uppgiften om intrång i socialdemokraternas datorsystem.

Vi kommer säkert att få veta mer om detta vart det lider.

Något tekniskt avancerat intrång förefaller det dock knappast att ha handlat om. En partiombudsman har haft haft sitt namn som lösenord för att logga in, och detta har då varit relativt lätt att konstatera.

Att utnyttja detta - i synnerhet i politiska sammahang - är självfallet oetiskt, men det handlar också om att man negligerat några av de allra mest grundläggande reglerna för informationssäkerhet.

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Bra skrivet om nonchalansen! Kanske också dags att påminna om socialdemokraternas djupt oetiska behandling av Sven Wedén, som Du skrev om i Din krönika den 6 aug i år. Här kan man verkligen tala om smutsigt valkampanjande.
SGE

20:26  
Blogger Johan Selander said...

Vore intressant att höra vad Du säger om tidpunkten för socialdemokraternas avslöjande av fp:s dataintrång. Presskonferensen ägde visst rum bara ett par timmar efter den stora och viktiga intervjun med Reinfeldt i SVT.

Vill minnas att sossarna kom med avslöjandet av kd:s försök att nästla sig in hos ssu bara timmar efter partiledarintervjun med Hägglund.

Skall man se det här som tillfälligheter? Eller tyder det på en medveten taktik att stjäla medieljus från alliansen?

Hörde också ett resonemang som går ut på att ju mera lika partierna är varandra desto mer smutskastande och ojustheter blir det. De kan inte profilera sig tillräckligt bara med politiken. Alla tränger nu ihop sig kring mitten och det skulle alltså skapa en massa fula trix...

Är det så, enligt Din mening?

Undrar
Johan Selander

22:04  
Anonymous Anonym said...

Sista stycket påminner om den våldtagna flickan som fick skylla sig själv för hon var utmanande klädd...

08:16  
Anonymous Anonym said...

Det intressanta är hur fick man tag i lösenordet? Blev det helt enkelt planterat av sossarna hos folkpartisterna, och dom senare svalde betet och gick på det? Och nu står LL i TV och spelar den nyttiga idiot som sossarna vill att han skall se ut som!

22:41  
Anonymous Anonym said...

Jag undrar om inte du kan ha rätt.
Polissutredningen kan kanske resultera i det du säger om att s har planterat detta hos fp och dom senare svalde betet och gick på det.
Göran och Marita har ju bombarderat media med uttalanden hela dagen som gör att det stinker lång väg även från socialdemokraterna.
Egentligen är det fantastiskt varje gång Marita öppnar munnen för att för varje ord hon säger så tappar s väljare.

00:55  

Skicka en kommentar

<< Home