söndag, augusti 06, 2006

Öppenhetens Maud

Det var förvisso en händelse värt att notera när Dagens Nyheter i sin huvudledare den 5 augusti lovprisade centerpartiet och Maud Olofsson.

Men det finns skäl för lovorden.

På ett antal viktiga punkter har Maud Olofsson visat att hon inte är rädd att sticka ut huvudet även om den konventionella visheten sagt att det är farligt att göra det.

DN nämner två sådana tillfällen, och jag håller med i bägge fallen.

Det första var när det var hon som tydligast höjde fanan mot Göran Perssons tal om ”social turism” när han vill stänga Sveriges arbetsmarknad för medborgarna i de nya EU-länderna.

Den striden vann Maud efter det att andra kom efter. Socialdemokraterna förlorade voteringen i riksdagen.

Det andra tillfället är mer framåtsyftande och handlar om hennes vilja att reformera arbetsrätten i dansk riktning för att på det sättet göra det lättare inte minst för mindre företag att anställa ungdomar.

I Danmark är ungdomsarbetslösheten ca hälften av vad den är i Sverige.

Men i Sverige rasar LO mot förslaget, socialdemokraterna hänger med och andra hukar sig. Utom centern och Maud Olofsson.

Så DN har rätt. Det behövs en stark Maud i alliansen om den skall kunna reformera Sverige.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jo Maud behövs!
Det är ganska skönt att man i alla fall kommer på nya idéer för att minska arbetslösheten bland ungdomar men det är inte den enda : ) För övrigt är det positivt att få veta att den partiledare som jag ser upp till mest som kommenterar valet!

01:51  
Anonymous Anonym said...

lasa hela bloggen, ganska bra

03:26  

Skicka en kommentar

<< Home